İzmir Sanayi Siteleri

İzmir Sanayi Siteleri

İzmir'de birçok sektörden bir araya gelen üreticilerin ve satıcıların bulunduğu sanayi siteleri mevcuttur.

Bunlara göz atacak olursak;

1) İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi

İzmirin Çiğli ilçesinde yer alan Atatürk Organize Sanayi bünyesinde; gıda, tütün, giyim, kağıt ve kağıt ürünleri, kömür, rafine edilmiş petrol imalatı, temel eczacılık ve eczacılığa ilişkin ürünlerin imalatı, içecek, tekstil ürünleri, kimyasal, kauçuk, plastik, metal sanayi, elektrikli teçhizat, bilgisayar, elektronik ve optik ürünler, mobilya gibi bir çok sektörden toplam 584 firmanın faaliyet gösterdiği 6.240.000 metrekare büyüklüğe sahip bir sanayi bölgesidir.

İzmir ili Karabağlar ilçesinde bulunan sanayi site içerisinde, otomotiv, mobilya ve dekorasyon, rent acar, torna, plastik vb. firmaların bulunduğu bölgedir.

Bornova ilçesinde yer alan sanayi sitesi içerisinde; makina sanayi ağırlıklı olmak üzere, yedek parça,endüstiyel sanayi, çarşı dükkanları, bankalar, hidrolik ve pnömatik, otomotiv, restoran ve büfelerin bulunduğu bir sanayi sitesidir.

2) 3. Sanayi Sitesi

Yine Bornova ilçesinde yer alan sanayi sitesi, 1972 yılında 108.500 metrekare alana kurulmuş olup, 509 iş yerinden oluşmaktadır. Ağırlıklı olarak otomotiv üzerine kurulu olan bölgede yedek parça, büfe vb. iş yerleri mevcuttur.

Atatürk Organize Sanayi Sitesine komşu olan Ata Sanayi Sitesi 1998 yılında inşa edilerek, 91.000 metrekare alana kurulmuştur. 676 iş yeri bulunan sanayi sitesinde başta oto tamir, oto kaporta boya olmak üzere makine imalatı, torna freze benzeri iş yerleri bulunmaktadır.

Bornova ilçesinde bulunan sanayi sitesi bünyesinde otomotiv ağırlıklı, yedek parça, elektrik, boya kaporta, restoran, radyatör, klima, madeni yağ gibi firmaların bulunduğu İzmir'in en büyük sanayi sitesi olarak hizmet vermektedir.

Bornova ilçesi Pınarbaşı mahallesinde bulunan Türkiye'de 2 adet bulunan metal kaplama sanayi sitesinden bir tanesidir. 72 adet iş yeri bulunan sanayi sitesinde ayrıca arıtma tesisi de bulunmaktadır.

Detayına inmediğimiz diğer sanayi siteleri, 1. Sanayi Sitesi, 5. Sanayi Sitesi, Işıkkent Küçük Sanayi Sitesi, Dökümcüler Sanayi Sitesi, Karşıyaka Sanayi Sitesi, 6. Sanayi Sitesi, Balçova Sanayi Sitesi, Örnek Sanayi Sitesi olarak hizmet vermektedir.