VW Chip Tuning İşleminin Yazılımı

VW Chip Tuning İşleminin Yazılımı

Dijital teknolojinin son derece önemli bir konuma sahip olduğu günümüz dünyasında araçların performansları da yazılımlar sayesinde değiştirilebiliyor. Araç performansının istenilen seviyeye gelmesine olanak sağlayan yazılımlar, sadece performans artışı için değil, aynı zamanda performans sınırlandırılması için de tercih ediliyor. Motor gücünün düşürülmesinden yakıt tasarrufunun sağlanmasına kadar araç sürücüsünün beklentilerine en iyi şekilde yanıt veren güncelleştirmeler, araç sınır hızının kaldırılmasına kadar birçok işlemin yapılmasına olanak sağlıyor.

Yazılım Güncellemesi ile Otomobilinizi Kişiselleştirin

Otomobillerin kişiselleştirilmesine olanak sağlayan yazılım güncellemeleri, remap işlemi sayesinde yeniden revize edilebilir özelliktedir. Yani, kullanıcılar istedikleri zaman modifikasyon için aracın yazılımında güncelleştirmeler yaptırabilir, istedikleri zaman da orijinal yazılımın yüklenmesini sağlayabilir. İki farklı şekilde yapılan uygulamaların internet sayfaları üzerindeki ilgili online firmalar tarafından yapılması oldukça önemlidir. Uygulanan ilk sistemde araç yazılımının güncelleştirmesi yapılır, ikinci sistemde ise ECU içinde bulunan chip farklı bir chip ile değiştirilir. Araç sürücüleri genellikle araç içerisinde bulunan orijinal chip üzerinde yazılım güncelleştirilmesinin yapılmasını tercih eder. Dizel ve benzinli araçların tamamında uygulanabilen vw chip tuning uygulaması diğer marka ve modeldeki araçlar için de uygundur.

Chip Tuning Uygulaması için Neler Gerekli?

Chip tuning uygulaması için Remapper olarak adlandırılan bir dosya uzmanına gerek vardır. Yazılımın aktarılabilmesi için bir bilgisayar ve aktarım işlemi için de bir cihaza gereksinim duyulur. Araçta bulunan OBD soketi üzerinden ECU’nun sökülmesinin ardından bağlantı uçlarının BDM modülü üzerinden yazılımın okunmasına dayanan sistem, kullanıcılar için son derece avantajlıdır. Araçlarında modifikasyonun tam anlamıyla gerçekleştirilmesini sağlayan sürücüler istedikleri zaman otomobillerinin eski haline dönmesini sağlayabilir. Yakıt tasarrufuna da olanak tanıyan yazılımlar, alanında uzman kişiler tarafından yapıldığında uygulama maliyetlerinin kısa süre içerisinde amorti edilmesini sağlar.