Temassız Ateş Ölçer Tavsiye

Temassız Ateş Ölçer Tavsiye

Cıvalı termometrelerin çağı geçmişte kaldı. Teknoloji uzmanlarının modern çerçevelere göre ayarladıkları cihazlardan biri de temassız termometredir. Sıcaklığı güvenle ölçmek için cihaz, ecza dolabında önemli bir yer kaplar ve özellikle genç anneler arasında temassız ateş ölçer tavsiye cihazlar arasında popülerdir. Artık vücut ısısını ölçmek için uyuyan bir çocuğu uyandırmanıza gerek yok - böyle bir termometreyi alnına yönlendirmek yeterlidir ve uyuyan bebeğin mevcut durumunu kendisi gösterecektir.


Temassız Ateş Ölçer Tavsiye Edilen Özellikleri

Böyle bir ölçüm cihazının ana özelliği, insan vücuduna hiç dokunmamasıdır. Termometrenin kendisi, termometredeki yerleşik elektroniklerin yardımıyla vücut sıcaklığını okuyan ve verileri ekranda gösteren kızılötesi radyasyon prensibi ile çalışır. Teşhisler doğru ve anlık olacak ve ayrıca böyle bir cihaz tüm verileri hafızasına kaydedecektir. Bu nedenle, hastalık durumunda sağlık durumlarını takip etmeleri çok uygundur. Ayrıca temassız ateş ölçer tavsiye edilmesinin bir diğer nedeni; bu termometre sadece insan vücudunun sıcaklığını ölçmekle kalmaz, aynı zamanda sıvının sıcaklığını da belirleyebilir - örneğin, çay, küçük çocuklar banyo yaparken su ve hatta yiyecekler. Elektronik termometreler cıvalı veya elektronik kontak cihazlı termometrelerin aksine vücut ile temas etmediği için tamamen hijyeniktir.

Cihazda Sorun Çıktığında Temassız Ateş Ölçer Tavsiye İçerikleri


Böyle bir cihazın ölçüm hatası, cıva ve elektronik termometrelerle ilgili olarak 0,3 ° C'ye kadar çıkabilir. Kullanım talimatlarına uymazsanız veya termometrenin kendisi hasar görürse, verilerin güvenilmez olacağı unutulmamalıdır. Ayrıca daha doğru bir muayene sonucu için temassız ateş ölçer tavsiye detaylarında dikkat etmeniz gereken bir takım nüanslar vardır.

  • Sensördeki kir - çizgiler, toz, çizikler, önceki kullanımdan kalan kozmetik kalıntıları;
  • Hastanın alnındaki nem;
  • Prosedür sırasında klima veya ısıtıcı açıldı. Yabancı hava, doğru termometre ayarlarını bozar ve yanlış bir sonuç gösterir;
  • Krem, fondöten veya pudra gibi kozmetikler de ölçüm hatasına neden olur;
  • Arızalı piller. Her kullanımdan önce işlevsellikleri kontrol edilmelidir.