Atm Den Nasıl Fatura Ödenir

Atm Den Nasıl Fatura Ödenir

ATM Nasıl Kullanılır?

Günümüz bankacılık sisteminin önemli araçlarından biri olan ATM'ler, bankaların müşterileri için birçok hizmeti kolay ve hızlı bir şekilde yapma imkanı sağlıyor. Bankaların kendi işlemleri bir kenara, müşterilerin kişisel, kurumsal ve kamusal ödemeleri dahil birçok alanda ATM aracılığıyla işlem yapılabiliyor. Son dönemde yaşanan teknolojik gelişmeler neticesinde özel ya da kamu kurumlarının birçoğu da bankalar aracılığıyla ödeme alma yöntemine eklemlendiler. Böylelikle kurumlarda uzun kuyruklara girmek yerine birçok yerde bulunan banka ATM'leri sayesinde vakit kaybetmeden işlemler gerçekleştirilebiliyor.

Banka Kartı ve Kredi Kartı

ATM'den faydalanılabilmesi için öncelikle bir adet banka ya da kredi kartına sahip olunması gerekmektedir. İki karttan herhangi birine sahip olanlar, kartlarıyla birlikte ATM'lere giderek işlemlerini yapabilirler. Bunun için kartın ATM'nin ilgili bölümüne yerleştirilerek itilmesi, kart sokete girdikten sonra beliren şifre sorgulama ekranına kartın şifresi girilerek işlem menüsüne geçilmesi gerekmektedir. Her banka müşterilerine hesap bulundurma ya da kredi kartı kullanma yoluyla çeşitli hizmetler sunmaktadır. Fatura ödemeleri de bahsi geçen her iki kart aracılığıyla yapılabilmektedir. Eğer bir bankada hesap numarasına sahipseniz ve hesabınızda paranız mevcutsa hesap kartınızla da ATM'den ödeme yapabilirsiniz. Aynı şekilde limitiniz bulunduğu müddetçe kredi kartı ile de fatura ödeme işleminizi tamamlayabilirsiniz.

ATM'den Fatura Nasıl Ödenir?

Sahibi olduğunuz herhangi bir banka ya da kredi kartıyla ATM'ye gidip, kartı ilgili yere takıp şifrenizi girerek işlem menüsüne geldikten sonra karşınıza çıkan ekranda genel olarak ödeme işlemleri adıyla yazılan bir buton çıkacaktır. Evvela bu butonu seçerek tıklamanız gerekmektedir. Ardından karşınıza yeni bir ekran çıkacak ve kartınızla ilgili ATM'den yapabileceğiniz ödeme işlemleri sıralanacaktır. Bu aşamada fatura ödemeleri adlı butonu seçip tıklayarak ödemek istediğimiz faturamızın işlemini gerçekleştirebiliriz.

Örnek Ödeme

Mesela doğalgaz faturası ödeyeceğinizi varsayalım. Yukarıda bahsedilen işlemleri yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda doğalgaz faturası butonuna tıklamalısınız. Bu seçiminizle sizden faturanıza ait abonelik bilgisi ya da kimlik bilgileriniz istenecektir. İstenilen bilgileri girerek ödeme yapmanız gereken fatura ekranına ulaştığınızda, faturanızı seçip işleme devam butonuna tıklamanız gerekecektir. Bu hamlenizle faturanızın ödeme işlemi otomatik olarak hesaplarınızdaki bakiyeyle gerçekleştirilecektir.