İstanbul’da Nargile İçin Popüler Mekanlar

İstanbul’da Nargile İçin Popüler Mekanlar

Nargile içmeyi çok seviyorum. Hele birde güzel hazırlandı mı nargile? İşte o zaman değmeyin keyfime. Bugüne kadar pek çok kafede denemişimdir. Fakat sürekli olarak takıldığım iki kafe var nargilesi güzel olan. Gelin sırası ile yazayım… İş yerinden bir arkadaşımın tavsiyesi ile gitmiştik bir gün. O gün bugündür burada nargile içerim. Mekan Bakırköy, İncirli Caddesi üzerinde. Dikilitaş durağı diye sorsanız hemen gösterirler. Her ne kadar pahalı bir mekan olsa da sırf nargilesi için gidilecek bir yer.

Son Osmanlı Cafe

Bu kafeye ise bir arkadaş tavsiyesi ile değil de doğaçlama bir şekilde gidiverdik. Yine iş yerinden arkadaşlar ile buluşmuş, nereye gitsek diye düşünürken kendimizi bu kafede bulduk ve hemen bir nargile söyledik. Her ne kadar Cafe’de Keyff kadar güzel olmasa da buranın nargilesi de güzel. Karşılaştırmama aldanmayın çünkü aralarında pek bir fark yok. Bu mekan ise Fatih, Vatan Caddesi üzerinde kalıyor. Migros’un hemen yan tarafında.

Çorlulu Ali Paşa Medresesi

Burada daha önce hiç nargile içmedim fakat farklı kişilerden o kadar övgü dolu sözler işittim ki gitmeden kaliteli olduğuna inandım. Önünden çok geçmişliğim vardır. Mekan oldukça dar fakat buram buram tarih kokar. Denemekte fayda var diye düşünüyorum. Mekan Çemberlitaş’ta bulunuyor.İş sadece nargilede bitmiyor tabi ki. Eğer yalnız içiyorsanız oyalanacak bir şey, seyredecek bir manzara olmalı. İşte bu kafe belki de İstanbul’un en güzel manzaralarından birine sahip. Süleymaniye tepesinde bulunan kafenin ayrıca terası da bulunmakta. Bu terastan Haliç ve Boğaz manzarasını izlemenin keyfi bir başka yerde yoktur herhalde. Şimdilik tavsiye ettiğim 4 kafe var. Zamanla yeni yerler keşfedersem onları da eklerim.