Güvenlik Ağları Nerelerde Kullanılır?

Güvenlik Ağları Nerelerde Kullanılır?

Güvenlik fileleri, tehlikeli çalışma alanları kadar, tehlike oluşturacak yapı ve mekânlarda da ihtiyaçtır. Örneğin yüksek binalarda, bina içinde uzun ve tehlikeli bir boşluk vardır. Bu boşluklarda herhangi bir kazaya neden olmamak için güvenlik ağı kullanılır. Galeri boşlukları, fabrika ortamlarında bulunan boşluklar ve tehlikeli alanlar için de emniyet filesi çeşitleri ile güvenli alan oluşturulur. Birçok yerde bu filelere ihtiyaç duyulmaktadır. Hareketli çalışma alanlarında da hem malzemelerin hem de çalışanların can güvenliği açısından geliştirilen sistemler, ülkemizde pasif düşme ve durdurma olanağı açısından oldukça tercih ediliyor. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfaları üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.


Pasif Düşme ve Durdurma Ağları Pahalı Mı?

Emniyet filelerin en büyük avantajlarından birisi de, son derece uygun maliyetli olmasıdır. Belli bir ölçü veya mekân sınırlaması yoktur. Her mekâna uygun ve istenilen ölçülerde üretilebilir. Montajı da çok kolaydır. Köşe, kenar veya girintili çıkıntılı yerlerde, kaset file sistemleri ile pratik montaj yapılmaktadır. En tehlikeli alanlarda bile kaset ve konvansiyonel file sistemleri bir arada kullanılarak istenilen güvenlik sağlanabilir. Sistemde kullanılacak ağ çeşitleri de ihtiyaca göre belirlenir. Enkaz kaldırma ve araçların düşme durumlarında da güvenlik ağı sistemleri ile profesyonel durdurma ve düşmeye engel çalışmaları yapılabilmektedir.

Emniyet Fileleri Ne Kadar Süre Kullanılabilir?


Bir mekânda kullanılan file, ihtiyaç tamamlanınca başka bir mekânda da kullanılabilir. Kullanıldığı mekânda nem yoksa dayanıklılık süresi daha uzundur. Dış mekânlarda uzun süre kaldığında kurumaya bağlı deformasyon olabilir. Bu durumda filenin koruması azalır ve kaldırılması gerekir. İç mekânlarda aynı mukavemetini koruyarak uzun yıllar aynı kalitede kullanım avantajı sağlar. Ürünlerde kaliteli üretim ve profesyonel montajlama da son derece önemlidir.