Epoksi Astar Boya Nedir?

Epoksi Astar Boya Nedir?

Epoksi reçine esasına dayanan boyalara epoksi astar boya adı verilmektedir. Dolgu gücü maksimum seviyede olan bu boya koruyucu bir astar olma özelliği göstermektedir. Son derece iyi yapışma özelliği bulunan bu boyalar ahşap, mineral ve metal yüzeylerde rahatça kullanılmaktadır. Deniz suyu, su ya da kimyasallara karşı dayanımı son derece yüksek olan bu boyalar alüminyum, sac ve galvaniz yüzeylerde kullanılabilir. Detaylı bilgi için href=" target="_blank"> sayfasını inceleyebilirsiniz. Yüksek derece korozyon dayanım ihtiyacına karşı imal edilen bu boyaların performansı son derece yüksektir. Uygulama yapılmadan evvel ise yüzey hazırlığı yapmak gerekir. Epoksi astar boya atılmadan evvel yüzeyde bulunan her türlü maddenin temizlenmesi gerekir. Kumlama tekniği ile yapılan boyamada kumlama yapılması sonrasında 6 saat içinde boyanın atılması gerekir. Epoksi astarın ve astar sertleştiricinin uygun oranlarda karıştırılması sonrasında 15 dakika beklenmelidir. Ayrıca ortamın sıcaklığına ve yüzeye bağlı olarak boyaların yüzde 10 oranlarında tiner yardımı ile inceltilmesi gerekir. Ayrıca boyanın kalınlığına göre değişmekle birlikte kuruması 3 ila 4 saati bulabilir. Tamamen kuruma ve ikinci kat için ise minimum 18 saat beklemek gerekiyor.

Epoksi Astar Boya Kullanım Alanları

Epoksi astar boya zemin kaplama için çok fazla tercih edilen boya çeşitlerinden bir tanesidir. İstenilen yüzey ve dayanıklılıkta zemin tercihleri için son derece ideal olan bu boyalar genel olarak dekorasyon amacı ile kullanılmaktadır.

  • Laboratuvar zemin kaplama
  • Otopark zemin kaplama
  • Endistriyel zemin kaplama
  • Ev ve ofis zemin kaplama

Bu alanların yanı sıra mutfak tezgahları için de epoksi astar boya kullanılmaktadır. Zeminler bu boyalar sayesinde uygun şekilde kaplanmaktadır. Tasarımsal olarak kullanılan bu boyalar kuruması sonrasında kimyasal ve fiziksel etkilere karşı da mukavemetli hale gelmektedir. Sağlam olmasının yanı sıra kolay bir şekilde şekil alma özelliğine de sahiptir.