BROŞÜR NE İŞE YARAR?

BROŞÜR NE İŞE YARAR?

Çok sayfalı ve basılı tanıtım araçları arasında bulunan broşürler, internet ağının yaygınlaşması ile birlikte dijital ortamda da sergilenebiliyor. Renkli olarak hazırlanan bu ürünler, genellikle perakende sektörü tarafından tercih ediliyor. Kapı, parke, yiyecek içecek, market gibi aklınıza gelebilecek birçok sektörde kullanılabilen broşürler, devlet kurumları, hastaneler, son tüketiciler gibi pek çok alanda değerlendirilebilir. Bir markanın ürün veya hizmetinin tanıtımını yapmak amacıyla tercih ettiği bu ürünler, düşük maliyetlidir.


Broşürler Kaç Sayfalık Olur?

Broşürler, akordeon kırılımlı olabileceği gibi iki veya üç sayfalık da olabilir. Ürün veya hizmet gamınızın çeşitliliğine göre siz de broşür sayfalarının artmasını veya azalmasını sağlayabilirsiniz. Bilgi verme amacıyla kullanılan broşürlerin temel özelliği çok sayfalı olmasıdır. Dijital ortamda sayfası çevrilebilen formatta da broşürler bulunur. Bu sayede baskı maliyetine girmeden ürün veya hizmetlerinizin tanıtımını yapabilirsiniz. Broşür hazırlanması için ilgi çekici görseller, sloganlar ve iletişim bilgileri kullanılır. Birkaç sayfada vermek istediğiniz mesajı net olarak anlatmalısınız. Bu ürünler, gıda sektöründe menü olarak da kullanılabilir. Ürün içeriğiniz sürekli değişiyorsa fiyatlarınızı broşürler üzerinden yenileyebilirsiniz.

Broşürler Nerelerde Kullanılır?


Broşürler, bir markanın genel tanıtımını yapabilir; ürün veya hizmetleri hakkında bilgi verebilir. Bu nedenle broşür seçenekleri her sektör için uygundur. Reklam, halkla ilişkiler, tanıtım ve pazarlama amacıyla kullanılan bu ürünler, düşük maliyetli olduğu için genellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından tercih edilir. Büyük ölçekli işletmeler de broşürleri kullanabilir. Aradaki tek fark; kağıt kalitesi ve tasarımdır. Küçük ve orta ölçekli şirketler, genellikle satışları artırma amacıyla broşür bastırır. Büyük ölçekli şirketlerde tasarımın kalitesi ve kağıdın niteliği gibi etkenler de göz önünde bulundurulur.