Kök Neden Analizi

 Kök Neden Analizi

Kök neden analizi, sorunu yalnızca bir yönetim hatası veya uygunsuzluk olarak tanımlayan bir yaklaşımın aksine, bir sorunun kök nedenini belirlemek olarak tanımlanabilir. Kök neden analizi, ortaya çıkan sorunun kök nedenini belirleyerek bir kuruluşa fayda sağlar. Kök neden analizi, bilim ve mühendislikte bir arızanın veya sorunun temel nedenini belirlemek için kullanılan bir problem çözme yöntemidir. BT operasyonları, telekomünikasyon, endüstriyel süreç kontrolü, kaza analizi, tıbbi bakım ve sağlık hizmetleri gibi alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfalarını üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.

Kara Kuşak

Altı Sigma projesinin dâhili danışmanıdır. Kara kuşak problem çözme projesine liderlik eder. Altı Sigma yöneticisi ve şampiyonu proje seçimi ve dağıtımında yer alır. Üst yönetim olarak projenin başarılı olmasını sağlar, organizasyona değer katar ve organizasyonun planlarına bağlı kalırlar. Problem çözme projesine önderlik sağlar. Proje ekibine eğitim ve koçluk yapar.

Kalite İyileştirme


Kalite iyileştirme kavramı, müşteri beklentilerini karşılamak veya aşmak için sürekli çaba gösterme veya müşteri beklentilerini karşılayan veya aşan hizmetlerin sağlanmasıyla ilgili süreçlerin sürekli iyileştirilmesi felsefesidir. Kalite çemberleri, problem çözme grupları işlerini daha iyi yapmak için sadece yaratıcılığa ihtiyaç duyarlar. Görev madenciliği, süreç madenciliğini tamamlayan bir teknolojidir. Bu, kuruluşların, kullanıcıların kuruluşlarında gerçekleştirdiği görevleri keşfetmesine, anlamasına ve analiz etmesine olanak tanır. Bu, kuruluş içinde görevin nasıl tamamlandığını göstermek için kullanıcı eylemleri ve tuş vuruşları, tıklamalar ve veri girişi izlenerek yapılır. Genel olarak, görev madenciliği masaüstü düzeyinde yapılır ve bir kullanıcının belirli bir görevi tamamlamak için veri kaydetmek ve toplamak için attığı adımları gösterir.