Bali Gezilecek Yerler Rehberi

Bali Gezilecek Yerler Rehberi

Tanrıların adası olarak bilinen Bali’ye ulaşmak için pervaneli uçaklar kullanılıyor. Buraya giderken aklımızda aslında birçok soru vardı. Bütün tapınakları gezmek mümkün değil. Her yerleşim yerinde en az 3 tane tapınak olması zorunlu ancak birçok aile de kendi tapınaklarını yapmışlar. Bunları gezmeniz ancak ailelerin izniyle mümkün. Bütün ada genelinde hoş bir saygı söz konusu. Biz elimizden geldiğince çok tapınak gezmeye çalışıyoruz. Bali tam da ekvator bölgesinde yer aldığı için güneş ışınları dik geliyor, yavaş yavaş pembeleşiyoruz. Ada aklınızda yer ettiği kadar cildinizde de yer ediyor. Bu yüzden yüksek dereceli koruma kremlerine ihtiyacınız oluyor. Adada en çok meyve tüketiyoruz, çeşit çeşit tropikal meyveler ve bolca ananas-hindistan suyu karışımları. Bir de en çok dev greyfurtlar ilgimizi çekiyor, hafif ekşi greyfurtlar elimizde geze geze yiyoruz.

20.000’den fazla tapınağın olduğu Bali adasında nereye gideceğimizi, öncelikli olarak nereye gitmeliyiz sorusunu kendimize soruyoruz. “5 gün nasıl yetecek?” diye düşünüyoruz.

Adada her görülen eser o kadar güzel ki insanda hepsine dokunma hissi yaratıyor, her yöresel yemekten tatmak, size içtenlikle gülümseyen insanlara sarılmak istiyorsunuz. Müslüman olan Endonezya’nın Hindu olan adası Bali. Dini ritüelleri çok fazla, öldükten sonra tekrar hayata geleceğinize inanıyorlar, belki bir ağaç, belki de bir kuş. Her şeyin bir ruhu olduğuna inanıyorlar. Gerçekten de tüm adada hissedebileceğiniz mistik bir hava söz konusu. Sokaklarda tütsüler yakılıyor, maymunlar, sincaplar, kertenkeleler etrafta geziyor. Bir canlıya zarar vermek büyük günah sayılıyor, yeniden hayata gelmiş bir yakınları bile olabilir o canlılar. Ada size ve üstünde barındırdığı her şeye büyük bir kucak açıyor, sizin ona sarılmanızı bekliyor.