AVM'de Nasıl Alışveriş Yapılır?

AVM'de Nasıl Alışveriş Yapılır?

Mega kentlerde alışveriş merkezleri günümüzde sıkça tercih edilen yapılardır. Eski dönemlere nazaran bakkalların, marketlerin ve büfelerin yerini almış, artık çokça ailelerin hafta sonları vakit geçirmek istedikleri yer haline gelmiştir. AVM dediğimiz yerle genelde girişinde güvenliklerin tarayıcı cihazı ile üzerimizde metal, kesici-delici gibi aletlerin kontrolünü sağladığı makinelerden geçmek ile başlar ve bunun hemen ardından birkaç kişinin elimize broşür tutuşturması ile devam eder. Genellik ile giriş katta bulunan bazı giyim mağazaları dikkatimizi çeker bunlardan biraz bahsetmek gerekirse; girer girmez bizi mağaza çalışanları güler yüz ile karşılar, bizden ne aradığımızı veya nasıl yardım edebileceğini sorar. Almak istediğimiz giyim ürünlerini önce göz ile seçeriz sonra üzerimize giyeriz ve deneriz. Denememiz için bize sunulan giyim kabinleri, prova odaları mağazalarda mevcuttur. Kasaya vardığımız zaman seçtiğimiz ürünlerin üzerindeki alarm cihazını çıkartırlar, bizlere ödeme şeklini sorarlar. Ödeme şekillerini nakit, banka kartı, kredi kartı veya hediye fişi olarak sınıflandırabiliriz. Ardından ürünümüzün fiyatını ödedikten sonra dileğimiz üzere hediye paketine alınmasını da söylememiz bize yarar sağlayacaktır. Mağaza çalışanı tarafından ürün fiyat bedeli sökülerek teslim edilir.

Sadece giyim mağazaları mı?

Giyim mağazalarının yanı sıra spor, eğlence, beslenme ve diyet, sinema, yiyecek ve içecek, gıda sektörleri, bazı alışveriş marketleri, çocuk oyun alanları, kitap dükkanları gibi birçok alışveriş yapabileceğimiz işletme alışveriş merkezlerinde bulunabilir.

Alışveriş sıralama önerisi

Satın alacağımız ürünlerin mağazalarına önceden girip ürünlerin yerleri ve fiyatları tespit edilir. Aynı ürünün yakın bir benzeri bir diğer mağazada da bakılarak fiyat karşılaştırması yapılır. Artık alacağımız ürünlerin karşılaştırmasını yaptık ve kararımızı verdik. Fikirleriniz üzerine eğer karnınız aç ise öncelikle yemek katına çıkılır. Firmalar arasından damak zevkinize göre bir yemek seçilir ve sipariş edilir. Ardından eğer daha vaktiniz var ise arkadaşlarınız ile bir kahve dükkanından güzel bir içecek içebiliriz. İşiniz bittiği zaman son olarak seçtiğiniz mağazadan fiyat ve kalitelerine baktıktan sonra ürününüzü satın alabilirsiniz. Dikkat edin mağazalarda ürünlerin tükenmesi çok işten değildir. Bu sebeple elinizde torbalar ile gezmek yerine son ana kadar oyalanıp alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.